Αποδοκιμασίες και στην Κύπρο για τον Καμμένο - Free Sunday
Αποδοκιμασίες και στην Κύπρο για τον Καμμένο

Αποδοκιμασίες και στην Κύπρο για τον Καμμένο

Σε δίκη παραπέμπονται τρεις Έλληνες πολίτες, ηλικίας 56, 43 και 40 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χθες το βράδυ εξύβρισαν τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τις εκδηλώσεις στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21:10 χθες Πέμπτη, τρία άτομα προκάλεσαν αναστάτωση με τα δύο να βρίζουν τον κ. Καμμένο. Αμέσως μετά οι τρεις κλήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου κατηγορήθηκαν: ο πρώτος για πρόκληση ανησυχίας και οι άλλοι δύο για δημόσια εξύβριση.

Ο κ.Καμμένος πήγε σήμερα στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία και έδωσε κατάθεση για το συμβάν που εξελιχθηκε κατά τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη «Μάνα του αγνοούμενου» και για το οποίο αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για γιουχάισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που τον γιουχάισαν για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που τήρησε ήταν περισσότεροι, αλλά από την αστυνομία στο Τμήμα οδηγήθηκαν μόνο οι τρεις, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν εξύβρισαν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, αλλά φώναξαν ειρωνικά, «συγχαρητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών», όπως επίσης και «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική». 

Στη σκηνή του επεισοδίου πάντως, εντοπίστηκε και σακούλα που περιείχε φυλλάδια με τυπωμένη τη φράση “‘Η Μακεδονία είναι Ελληνική” ενώ ο κ.Καμμένος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter , στην οποία δεν γίνεται αναφορά σε εξύβριση, απέδωε εμμέσως πλην σαφώς τις αποδοκιμασίες στην ακροδεξιά.

"Σαν σήμερα το 1974 έγινε η εισβολή και κατοχή της Κύπρου αποδίδουμε τις οφειλόμενες Τιμές στους Ήρωες αλλά και δεν ξεχνούμε την προδοσία της χούντας του Ιωαννίδη, που σήμερα εκπρόσωπος τους είναι η ακροδεξιά σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες...", έγραψε.

Η δίκη δεν έχει οριστεί.