Πέθανε ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης - Free Sunday
Πέθανε ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης

Πέθανε ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 67 ετών ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Αθηνών, Σταύρος Τσακυράκης, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σταύρος Τσακυράκης είχε γεννηθεί στη Μήθυμνα Λέσβου το 1951 και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία του δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ρώμης και το 1990 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του συνταγματικού δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε ακαδημαϊκός επισκέπτης στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Κολούμπια και Νέας Υόρκης.

Την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου, δράση για την οποία φυλακίστηκε στα κρατητήρια ΕΑΤ-ΕΣΑ, όπου και βασανίστηκε.

Στις ευρωεκλογές του 2014 υπήρξε υποψήφιος με Το Ποτάμι χωρίς όμως επιτυχία.

Την 1η Φεβρουαρίου 2016 η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κατέθεσε έγκληση για εξύβριση και δυσφήμηση εναντίον του Σταύρου Τσακυράκη για χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει προς το πρόσωπό της σε άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο.