Κύρτσος: Θλιβερό "βραβείο" στον Τσίπρα για πλήρη αδράνεια στην πρόληψη μιας καταστροφής - Free Sunday
Κύρτσος: Θλιβερό "βραβείο" στον Τσίπρα για πλήρη αδράνεια στην πρόληψη μιας καταστροφής

Κύρτσος: Θλιβερό "βραβείο" στον Τσίπρα για πλήρη αδράνεια στην πρόληψη μιας καταστροφής

Τα αίτια των πυρκαγιών οι οποίες κατέστρεψαν τη Δυτική Αττική χθες κατέγραψε με ανάρτηση του στο twitter, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση την πλήρη ευθύνη για όσα έγιναν διότι επέδειξε "αδράνεια στην πρόληψη μιας καταστροφής που σχεδόν όλοι θεωρούσαν πολύ πιθανή"

Σύμφωνα με τον κ.Κύρτσο, τα αίτια των τραγωδιών είναι:

  • Προεκλογικές ευκολίες για νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
  • Δόσεις για νομιμοποίηση καταπάτησης δημόσιων & δασικών εκτάσεων.
  • Διοικητική διάλυση & γραφειοκρατική αδιαφορία.
  • Κομματική κάλυψη υπευθύνων
  • Έλλειψη μέτρων πρόληψης
  • Ευρωσυνεργασία μόνο μετά την καταστροφή

Σε άλλη του ανάρτηση, ο κ.Κύρτσος τόνισε ότι η “καταστροφή στη Δυτική Αττική ανέδειξε χάλια κυβέρνησης & περιφέρειας”.

“Ασύμμετρο φαινόμενο φταίει για την καταστροφή είπε ο Τσίπρας. Η κυβέρνησή του είναι η ίδια ασύμμετρη απειλή. Πέρυσι φάνηκε η έλλειψη προετοιμασίας. Η περσινή καταστροφή στην Πορτογαλία ήταν μεγάλη προειδοποίηση. Η καταστροφή στη ΔΑττική ανέδειξε χάλια κυβέρνησης & περιφέρειας”, έγραψε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος χαρακτήρισε “απαράδεκτο” τον πρωθυπουργό.

“Ο Τσίπρας πήγε στη Βοσνία για να πάρει ...βραβείο για τις εθνικές υποχωρήσεις στο "Μακεδονικό". Γύρισε επειγόντως στην Ελλάδα για να πάρει το θλιβερό "βραβείο" για πλήρη αδράνεια στην πρόληψη μιας καταστροφής που σχεδόν όλοι θεωρούσαν πολύ πιθανή. Εντελώς απαράδεκτος.”, έγραψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σε ότι αφορά στον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ο κ.Κύρτσος έκανε λόγο για “επένδυση σε παραλλαγές του χάους”:

“Παρακολούθησα την σκηνοθεσία του "κυβερνητικού συντονισμού" για την αντιμετώπιση της καταστροφής που ήταν σε εξέλιξη. Συντόνιζε ο ασυντόνιστος που επενδύει σε παραλλαγές του χάους. Ανησυχητική παρουσία διαφόρων ειδικών της προχειρότητας και της διάλυσης. Όλα μετά την τραγωδία.”

“Η πληροφόρηση για νεκρούς και τραυματίες αναδεικνύει το κυβερνητικό,διοικητικό χάος. Στην αρχή αναφέρθηκαν λίγα θύματα. Μετά είχαμε τα μισόλογα Τσίπρα,ο οποίος είχε ενημέρωση και προετοίμασε το έδαφος. Υστερα ήλθαν οι 20 νεκροί,οι οποίοι έγιναν 50 και συνεχίζεται το μέτρημα.”, έγραψε σε άλλη του ανάρτηση, ο κ.Κύρτσος, ο οποίος παρομοίασε την διαχείριση της τραγωδίας, με αυτήν της Πορτογαλίας, ένα χρόνο πριν.

“Τελικά έγινε της Πορτογαλίας ένα χρόνο μετά. Κυβέρνηση, κομματικό-γραφειοκρατικό κράτος και παρακλάδια δεν πήραν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί μία πορτογαλικού τύπου τραγωδία στην Ελλάδα αν και ήταν πολύ πιθανή. Τώρα θα μετρήσουμε θύματα και όπως πάντα, διάφορες δικαιολογίες”, έγραψε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον ΣΚΑΙ για την κάλυψη των γεγονότων.

“Πλήρης,άψογη κάλυψη των τραγικών γεγονότων από τον Σκάι. Συγχαρητήρια στη διεύθυνση και κυρίως τους εργαζόμενους που έκαναν το ρεπορτάζ,την παρουσίαση,τον σχολιασμό,στήριξαν τεχνικά την προσπάθεια. Όλες και όλοι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης παρά τις δυσκολίες & τους κινδύνους”, έγραψε ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση “μεθόδους Τσαουσέσκου” στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

“Τα έχουν χαμένα στον ΣΥΡΙΖΑ και υιοθετούν μεθόδους Τσαουσέσκου. Για το χάλι της κυβέρνησης λόγω "Μακεδονικού" φταίνε "ακροδεξιοί" και Ρώσοι πράκτορες. Για τα "παιδιά" του Ρουβίκωνα φταίει η επιχειρηματολογία ΝΔ και η άνοδός της. Για καταστροφή της Κινέτας φταίει ο Σκάι. Ντροπή.”