Αποστάσεις Βούτση από τις ασύμμετρες απειλές - Free Sunday
Αποστάσεις Βούτση από τις ασύμμετρες απειλές

Αποστάσεις Βούτση από τις ασύμμετρες απειλές

Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια των ασύμμετρων απειλών με σχέδια εμπρησμών πήρε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημειώνοντας ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοικτή προκειμένου να εγκρίνει έκτακτο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που θα αφορά τις περιοχές και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές οπυρκαγιές σε Ανατολική και Δυτική Αττική.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στον όρο των ασύμμετρων απειλών, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν εννοεί τους εμπρησμούς αλλά τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Τόνισε δε ότι για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα ανείπωτης καταστροφής στα όρια της εθνικής τραγωδίας. Είμαστε στη φάση της αποτίμησης, της καταγραφής και η όποια συνολική εκτίμηση θα γίνει από τη μεγάλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξιμου. Ακόμα επιχειρούν όλες οι αρχές για να υπάρχει ακριβής εικόνα για τα θύματα» τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Είχαμε μια τραγωδία σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό μέσα σε συνθήκες ασύμμετρης απειλής από μία πυρκαγιά η οποία από τους ανέμους για ένα μικρό χρονικό διάστημα διαμόρφωσαν το γνωστό σε όλους μας από προηγούμενες τραγωδίες, φαινόμενο του σίφωνα, ζωνών που λόγω διαφοράς πίεσης μεταφέρεται η πύρινη φλόγα για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μακρά απόσταση. Είναι η πρώτη φορά που σε έναν πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό αυτό το φαινόμενο διαμορφώνει την εικόνα της απίστευτης τραγωδίας».