Προειδοποιήσεις Σκουρλέτη για το αφήγημα περί εμπρησμού - Free Sunday
Προειδοποιήσεις Σκουρλέτη για το αφήγημα περί εμπρησμού

Προειδοποιήσεις Σκουρλέτη για το αφήγημα περί εμπρησμού

Αποστάσεις απο το αφήγημα του εμπρησμού στο Μάτι που ανέπτυξαν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αν δεν έχουμε στέρεα αποδεικτικά στοιχεία, θολώνουμε την κατάσταση», είπε ο κ.Σκουρλέτης ο οποίος έκανε λόγο για «διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που άφησε ένα πελατειακό σύστημα να διαμορφώσει αυτήν την κατάσταση».

Παράλληλα ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν είναι ταμπού ούτε η παραίτηση ούτε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης» προσέθεσε όμως ότι «οι ευθύνες όμως και η συγγνώμη δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι για να συγκαλύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που χτίστηκε η Αττική και ολόκληρη χώρα».

«Το σημαντικό είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας. Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια», είπε και επανέλαβε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανακούφιση των πληγέντων και η καταγραφή των υλικών ζημιών.

«Δυστυχώς το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν μπορεί να αναπληρωθεί γι’ αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως δυστυχείς», είπε και ζήτησε «ριζικό ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια» ενώ χαρακτήρισε θετική μέχρι στιγμής την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απευθύνοντας έκκληση τις επόμενες ημέρες «να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση συσκοτίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους».