Κύρτσος: Δεν λείπουν οι πόροι, είναι λάθος οι προτεραιότητες - Free Sunday
Κύρτσος: Δεν λείπουν οι πόροι, είναι λάθος οι προτεραιότητες

Κύρτσος: Δεν λείπουν οι πόροι, είναι λάθος οι προτεραιότητες

Την εκτίμηση ότι η έλλειψη βασικής υποδομής δασοπροστασίας και πυρόσβεσης δεν οφείλεται σε έλλειψη πόρων αλλά στις λάθος προτεραιότητες και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για το κομματικό κράτος, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

“Πάνω από το μισό ΑΕΠ περνάει μέσα από τον κρατικό προυπολογισμό. Η έλλειψη βασικής υποδομής δασοπροστασίας,πυρόσβεσης δεν οφείλεται σε έλλειψη πόρων. Στην καταστροφή συνέβαλαν οι λάθος προτεραιότητες, η νομή της εξουσίας, η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για το κομματικό κράτος.”, ανέφερε ο κ.Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, υπενθύμισε ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν στήριξαν την απόφαση για την ανάπτυξη κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών γιατί ήθελαν “κάτι καλύτερο”.

“Ο Παπαδημούλης ήθελε κάτι..καλύτερο γι αυτό δεν στήριξε την επιτυχημένη προσπάθεια ΕΛΚ-ΝΔ και ευρωσοσιαλιστών-Κιν.Αλλ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ανάπτυξη κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Τα "καλύτερα" της κυβέρνησης Τσίπρα τα είδαμε δυστυχώς στην πράξη.”, ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι η διαχείριση των πυρκαγιών αποτελεί μέρος της συνολικής διαχείρισης που έχει επιφυλάξει η κυβέρνηση, η οποία 'εχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία “ολοένα μεγαλύτερων προβλημάτων”:

“Η κυβέρνηση Τσίπρα ειδικεύεται στη δημιουργία ολοένα μεγαλύτερων προβλημάτων. Μετέτρεψε την έξοδο από το δανειακό πρόγραμμα σε επιβολή νέων μέτρων. Προχώρησε σε εθνικές υποχωρήσεις στο "Μακεδονικό". "Επέτυχε" το ρεκόρ της πιο φονικής δασικής πυρκαγιάς στη μεταπολεμική Ευρώπη” έγραψε ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι “εφαρμόζει το δόγμα της απόλυτα ανεύθυνης κυβέρνησης-εξουσίας”.

“Δίπορτο από Μπαζιάνα και Τσίπρα. Η πρώτη είναι υπέρ της απόλυτης εξουσίας και δηλώνει ότι δεν της αρκεί ο έλεγχος της κυβέρνησης. Ο δεύτερος εφαρμόζει το δόγμα της απόλυτα ανεύθυνης κυβέρνησης-εξουσίας. Τα θέλουν όλα χωρίς να προσφέρουν τίποτα και χωρίς δεσμεύσεις και κόστος.”