Στήριξη από Καμμένο σε Τσίπρα: Η στάση του ήταν συνεπής - Free Sunday
Στήριξη από Καμμένο σε Τσίπρα: Η στάση του ήταν συνεπής

Στήριξη από Καμμένο σε Τσίπρα: Η στάση του ήταν συνεπής

Τη στήριξη του στον πρωθυπουργό όσον αφορά την αντίδραση της κυβέρνησης στην καταστροφική φωτιά στην ανατολική Αττική παρείχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Συγκεκριμένα. ο  κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη και σήμερα επισκέφτηκε το Μάτι, υιοθετώντας συνεπή στάση, ωστόσο παραδέχτηκε πως «όλοι μπορούσαμε ίσως να κάνουμε κάτι καλύτερο». 

«Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής», είπε χαρακτηριστικά. 

Για τη διαφωνία που είχε με κάτοικο της περιοχής Μάτι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στην περιοχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Επειδή με προβλημάτισαν όσα μου είπε ο πολίτης, ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, αυτά δεν σταμάτησαν να πετάνε. Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως, δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε».

Παράλληλα, ζήτησε από την αντιπολίτευση να δουν όλοι την τραγωδία σαν Έλληνες, επισημαίνοντας πως η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανένα. 

Ερωτήσεις αν η εικόνα που μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό στη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας ήταν λανθασμένη ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τι συνέβη στην ενημέρωση δεδομένου ήταν στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου.

Όσον αφορά τη σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων είπε ότι από τη στιγμή που υπήρχαν πολλοί αγνοούμενοι θα έπρεπε οι Αρχές να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα πριν κάνουν ανακοινώσεις για νεκρούς και να σκεφτούν τους συγγενείς των θυμάτων.