Το αίτημα για αποπομπή Ψινάκη δοκιμάζει τα θεσμικά όρια της αυτοδιοίκησης - Free Sunday
Το αίτημα για αποπομπή Ψινάκη δοκιμάζει τα θεσμικά όρια της αυτοδιοίκησης

Το αίτημα για αποπομπή Ψινάκη δοκιμάζει τα θεσμικά όρια της αυτοδιοίκησης

Την έκδοση ψηφίσματος με αίτημα την απομάκρυνσή του Ηλία Ψινάκη από τη δημαρχία εξετάζει σήμερα το απόγευμα στις 18.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα μετά από αίτημα το οποίο κατέθεσαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αιμίλιο Ρεϊσογλου.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή στην ιστορία της ελληνικής αυτοδιοίκησης, κίνηση, καθώς θεσμικά δεν προβλέπεται αποπομπή δημάρχου, παρά μόνο αν έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και προς το παρόν οι προσπάθειες του κ.Ψινάκη να αλλάξει το κλίμα, όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει, αλλά το επιβάρυναν σε βάρος του.

Στην αρχή δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ότι και το δικό του σπίτι είχε καεί αλλά οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την πολυτελή οικία του στο Νέο Βουτζά έδειξαν μικρής έκτασης καταστροφές κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο.Στη συνέχεια ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες καλεί τον κόσμο του Μαραθώνα να κάνει τα αποκαϊδια παράδεισο.

«Σας περιμένω όλους να κάνουμε τα αποκαΐδια πάλι παράδεισο και να μη ξαναγράψουμε ποτέ ξανά τέτοια post» κατέληγε η ανάρτησή του.
Στη συνέχεια απαγόρευσε την παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή η οποία θα δινόταν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη, τα έσοδα της οποίας, μετά από απόφαση της παραγωγής και των συντελεστών θα δίνονταν στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά.