Μήνυμα Παυλόπουλου για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια - Free Sunday
Μήνυμα Παυλόπουλου για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Μήνυμα Παυλόπουλου για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε σχέση με την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης. «Ας πάρει αυτό το μήνυμα η Τουρκία, όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλόπουλος από την Αμοργό όπου βρίσκεται μετά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη επισήμανε: «Αν νομίζει η ηγεσία της Τουρκίας ότι με τον τρόπο αυτό κάμπτει το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών κάνει τεράστιο λάθος. Το ηθικό τους είναι ακμαίο και αποδεικνύει τι σημαίνει Έλληνας στρατιωτικός».

«Προειδοποιούμε», συνέχισε ο Πρόεδρος την Τουρκία: «Στεκόμαστε δίπλα της στον αγώνα που κάνει, αλλά είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οι οποίες δεν πλήττουν μόνο Έλληνες πολίτες και Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά πλήττουν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, το οποίο διαθέτει ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και βεβαίως τους στρατιωτικούς μας. Αλλά πριν απ’ όλα θα υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και τον Άνθρωπο».