Φταίει η αυθαίρετη δόμηση για την τραγωδία στο Μάτι, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας - Free Sunday
Φταίει η αυθαίρετη δόμηση για την τραγωδία στο Μάτι, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας

Φταίει η αυθαίρετη δόμηση για την τραγωδία στο Μάτι, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας

Για την τραγωδία στο Μάτι φταίει η αυθαίρετη δόμηση, για το γεγονός ότι κάποιος έφραξε τους δρόμους. Γιατί να λέμε ότι φταίει κάποιος άλλος; Φταίει η αυθαίρετη δόμηση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε πως «χάνει όλη την ουσία όποιος λέει ότι φταίει για την τραγωδία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ». Όπως ανέφερε ο Κώστας Μπάρκας «οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπάθησαν λόγου του φαινομένου να κάνουν όσο πιο γρήγορα όσα έπρεπε να πράξουν».

Ερωτηθείς για το εάν έκανε η κυβέρνηση όσα έπρεπε για να εκκενώσει την περιοχή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «στα πλαίσια ενός τέτοιου φαινομένου έκανε το καλύτερο δυνατόν για να σωθούν όσοι περισσότεροι σε αυτή τη φωτιά. Είχαν ένα αποτέλεσμα, βεβαίως είχαμε νεκρούς αλλά σώσανε και αρκετό κόσμο».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την προσβλητική δήλωση «οι νεκροί θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους» του Παύλου Πολάκη, ο Κώστας Μπάρκας υποστήριξε ότι «ο Παύλος Πολάκης δεν έχει οξύνει την αντιπαράθεση αλλά απαντά στις προκλήσεις από τα ΜΜΕ. Όταν γίνεται μια δολοφονία χαρακτήρα και μια χυδαία επίθεση σε όλα τα επίπεδα θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρέπει να απαντήσει. Υπάρχουν διάφορες ειδήσεις που έχουν ειπωθεί όλο το διάστημα για την αποτελεσματικότητα των των διασωστών, το ΕΚΑΒ, τους Πυροσβέστες και ο κ. Πολάκης απάντησε σε αυτό το πράγμα».