Συναίνεση των κομμάτων για βαθιές αλλαγές, προτείνει ο Χρυσόγονος - Free Sunday
Συναίνεση των κομμάτων για βαθιές αλλαγές, προτείνει ο Χρυσόγονος

Συναίνεση των κομμάτων για βαθιές αλλαγές, προτείνει ο Χρυσόγονος

Ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυναμέων έτσι ώστε να αναθεωρηθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η χώρα προτείνει ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος.

«Χρειάζεται να αναθεωρήσουμε συνολικά τον τρόπο που είναι δομημένη η χώρα, με συναίνεση και των πολιτικών δυνάμεων», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις για τη νέα υπηρεσία αντιμετώπισης κρίσεων, την οποία εξάγγειλε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του κ. Τσίπρα για διάθεση πόρων συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, υπενθύμισε ότι μερικές μόνο ημέρες πριν οι πυροσβέστες ζητούσαν χρήματα για νέα οχήματα, ενώ πόροι θα μπορούσαν να διατεθούν και για την ανανέωση των γερασμένων αεροσκαφών.

«Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού δείχνουν ότι βεβαίως μπορούσε, και δεν το έκανε», είπε, επισημαίνοντας ότι αν υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγειλε ο πρωθυπουργός, είναι προς τη θετική κατεύθυνση μεν, αλλά «πολύ λίγο πολύ αργά”.