Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα μέσα ενημέρωσης και εξοργίζεται - Free Sunday
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα μέσα ενημέρωσης και εξοργίζεται

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα μέσα ενημέρωσης και εξοργίζεται

Την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την αδυναμία της να ελέγξει πλήρως τα μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα ΜΜΕ δεν έχει προηγούμενο και σχετίζεται με συγκεκριμένα συμφέροντα με ονοματεπώνυμο», είπε ο Υπουργός, αποφεύγοντας όμως να κατονομάσει τα συμφέροντα, όπως δεν κατονόμασε και ποιους εννοούσε όταν είπε ότι «δεν είναι δημοσιογράφοι αυτοί που εκτελούν συμβόλαια», οι οποίοι όμως κατά τον Υπουργό Εσωτερικών «δρούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά τώρα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο»..

«Πιάστε το σώμα των εφημερίδων, βάλτε τις μισές στην άκρη και δείτε τι κρύβεται από πίσω. Κάντε ένα ζάπινγκ στα κανάλια και πείτε μου αν έχει σχέση με δημοσιογραφία και ενημέρωση αυτό που συμβαίνει. Είναι ένας ανορθόδοξος πόλεμος. Ενσταλάζουν το μίσος στην ελληνική κοινωνία. Θέλουν να δημιουργήσουν νέες διχαστικές γραμμές. Σήμερα ο εμφύλιος στην Ελλάδα διεξάγεται με άλλο τρόπο απ’ ό,τι παλιότερα με ψέματα, με συμβόλαια εκτέλεσης χαρακτήρων, προσώπων…»

«Άλλο είναι ο αντιπολιτευόμενος τύπος και άλλο αυτό που συμβαίνει. Τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει «το παράδοξο φαινόμενο, τόσα πολλά μέσα να ανήκουν σε ένα μόνο επιχειρηματία. Κοντεύουμε να ξεπεράσουμε τον Μπερλουσκόνι” επεσήμανε, επίσης χωρίς να κατονομάσει ποιον επιχειρηματία εννοεί.