Με τους μουφτήδες συνδέουν την αποφυλάκιση των "2", Κουμουτσάκος και Λεβέντης - Free Sunday
Με τους μουφτήδες συνδέουν την αποφυλάκιση των "2", Κουμουτσάκος και Λεβέντης

Με τους μουφτήδες συνδέουν την αποφυλάκιση των "2", Κουμουτσάκος και Λεβέντης

Επιφυλάξεις για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, εκφράζει η αντιπολίτευση.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για πολύ θετική εξέλιξη, «ένα γεγονός που συγκίνησε και χαροποίησε όλους τους Έλληνες», αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «υπάρχουν αντίδωρα», τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Θέλω να επισημάνω την σύμπτωση των ημερών, ότι σε εκείνη την συζήτηση τέθηκε και το θέμα των Μουφτήδων, αυτό αποτυπώθηκε σε δηλώσεις του Ερντογαν. Αναφέρω τα γεγονότα, χωρίς να τα συνδέω. Τώρα στο αν υπάρχουν αντίδωρα, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση», είπε ο κ.Κουμουτσακος.

«Η αποφυλάκιση είναι μια κίνηση που προήλθε, λόγω της διεθνούς πίεσης, στο διπλωματικό στο οικονομικό, και στο γεωστρατηγικό πεδίο», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι «μένουν πολλά να γίνουν για να περάσουμε στην ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».Ο τομεάρχης της ΝΔ, έκανε λόγο για «μια κίνηση εκτόνωσης για να επιχειρήσει να δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία ορθολογισμού» εκ μέρους του κ.Ερντογάν για τον οποίο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρίσκεται σε πίεση».

Παρόμοιες επιφυλάξεις εξέφρασε και πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι πάει να ξεπουλήσει τη Θράκη.

«Πήραμε τους δύο στρατιώτες και παραδώσαμε τη Θράκη. Μιλάμε για απαγωγή. Ήταν στημένη και κατασκευασμένη η κατηγορία με τα κινητά. 8-10 Τούρκοι στήσανε «μπλόκο» στους δύο αξιωματικούς μας με σκοπό την ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών. Όταν είδαν ότι ήταν αδύνατον να πάρουν πίσω τους οκτώ στραφήκανε στους μουφτήδες», είπε.

«Τώρα, η μειονότητα της Θράκης θα εκλέγει τους μουφτήδες, η οποία θα καθοδηγείται από τον Ερντογάν», ενώ για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης έπειτα από την ελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τόνισε:

«Αντί να κόψει το λαιμό του ο Τσίπρας, μιλάει για επιτυχία;» ειπε και εξέφρασε την ελπίδα του «ο Τσιπρας να καταλάβει την προδοσία που πάει να κάνει και να συμμαζευτεί».«Ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές, ή να πάρει το στίγμα της προδοσίας ή να κατέβει σε εκλογές τον Οκτώβρη και να δώσει την καυτή πατάτα στον Μητσοτάκη», είπε ο κ. Λεβέντης ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «και τους ίδιους του τους βουλευτές κοροϊδεύει, δηλώνει αριστερός ενώ είναι δεξιός, είμαστε κεντρώοι, είμαστε αντίθετοι σε απόψεις».