Κοινή απεξάρτηση από τις ΗΠΑ, προτείνει η Άγκυρα στην Αθήνα - Free Sunday
Κοινή απεξάρτηση από τις ΗΠΑ, προτείνει η Άγκυρα στην Αθήνα

Κοινή απεξάρτηση από τις ΗΠΑ, προτείνει η Άγκυρα στην Αθήνα

Απεξάρτηση της Ελλάδας και της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, προτείνει η 'Άγκυρα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΙ, ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς με αφορμή την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Κάποιοι πωλούν όπλα στις δύο χώρες πατώντας στον φόβο μεταξύ των δύο γειτόνων, δεν χρειαζόμαστε νέα όπλα», είπε ο Μπαγίς, ο οποίος χαρακτήρισε την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, «κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους της Τουρκίας».Ο Μπαγίς ανέφερε ότι η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών συνιστά μήνυμα φιλίας προς την Ελλάδα, αλλά συνάμα καθιστά σαφές πως η τουρκική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. «Ο χρόνος μας δικαίωσε», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως η Άγκυρα δεν θέλει σύγκρουση ή ένταση με την Αθήνα, αλλά ειρήνη και ηρεμία.

Ο κ.Μπαγις εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για την «άνετη παραμονή» στην Ελλάδα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατέφυγαν στην χώρα μας, όπου τους έχει παρασχεθεί άσυλο λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.Ο κ. Μπαγίς σημείωσε πως έχει έλθει η ώρα Ελλάδα και Τουρκία να λειτουργήσουν με την λογική του «win-win», χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα σήμαινε κάποια συμφωνία για τους οκτώ