Μήνυση κατά Σκουρλετη και Τόσκα από οικογένεια θύματος της πυρκαγιάς - Free Sunday
Μήνυση κατά Σκουρλετη και Τόσκα από οικογένεια θύματος της πυρκαγιάς

Μήνυση κατά Σκουρλετη και Τόσκα από οικογένεια θύματος της πυρκαγιάς

Μήνυση κατά του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τοσκα και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η χήρα Φυτρου, η οποία στη φονική πυρκαγιά της 23ης Απριλίου έχασε τον συζυγο και τα δυο της παιδιά.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερναρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα για το ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση η με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει τον δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή» είπε ο κ. Καπερνάρος στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι».