Φυλάκιση έξι μηνών για το ...δεξί χέρι του Τραμπ - Free Sunday
Φυλάκιση έξι μηνών για το ...δεξί χέρι του Τραμπ

Φυλάκιση έξι μηνών για το ...δεξί χέρι του Τραμπ

Την επιβολή στον ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαντόπουλος, ποινής φυλάκισης έως έξι μηνών, πρότεινε o ειδικός ερευνητής της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, Ρόμπερτ Μιούλερ εν όψει της δίκης που έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου για ψευδή κατάθεση στο FBI, για την οποία έχει ηδη παραδεχτεί την ενοχή του. 

«Μία ποινή φυλάκισης, που θα κυμαίνεται βάσει των προβλεπομένων ορίων από μηδέν έως έξι μήνες είναι η δέουσα και δικαιολογείται πλήρως», αναφέρει στην έκθεσή του ο Μιούλερ.

Ο κ.Παπαντόπουλος, πρώην σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ, τον οποίο, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε χαρακτηρίσει ως “δεξί χέρι” του Τραμπ, έχει ομολογήσει την ενοχή του τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ισχυρίζεται ότι είχε επαφές με έναν ξένο καθηγητή, για τον οποίο είχε την πεποίθηση οτι είχε δεσμούς με αιξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, οι οποίοι τον πληροφορησαν ότι οι Ρώσοι είχαν “βρωμιές” για την Χίλαρι Κλίντον, τότε αντίπαλο του Τραμπ στην προεδρία πριν γίνει το χακάρισμα των λογαριασμών του Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και του επικεφαλής της εκστρατείας της κ.Κλίντον, Τζον Ποντέστα.

Πρόκειται για τον καθηγητή Τζόζεφ Μισφαντ, της Ακαδημίας Διπλωματίας του Λονδίνου, ο οποίος διέψευσε την εκδοχή του Παπαντόπουλος για τη συνάντηση τους και ότι είχε επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει χαρακτηρίσει “αποδεδειγμενα ψεύτη” τον Παπαντόπουλος, ο οποίος αργότερα αποδείχτηκε ότι είχε προσθέσει στο λογαριασμό του στο linkedin, μη πραγματικά στοιχεία.

Ο Παπαντόπουλος είχε συναντηθεί με τον Τραμπ, του οποίου είχε διατελέσει σύμβουλος, μία φορά, ενώ προηγουμένως είχε δουλέψει με τον τότε εσωκομματικό αντίπαλο του Τραμπ για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων Μπεν Κάρλσον.

kammenos papadopoulos1