Μετά τα μνημόνια, θέλουν αντιδεξιό μέτωπο με ΑΝΕΛ και Παπακώστα - Free Sunday
Μετά τα μνημόνια, θέλουν αντιδεξιό μέτωπο με ΑΝΕΛ και Παπακώστα

Μετά τα μνημόνια, θέλουν αντιδεξιό μέτωπο με ΑΝΕΛ και Παπακώστα

Μπορεί οι αγορές να είναι κλειστές, διότι όπως είπε χθες ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου -και εξάδελφος- του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μπορεί η επιτήρηση να είναι εδώ, ως το 2060, όπως επιβεβαίωσε, ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση, η “δεξιά” θέλει να αποτύχουν οι “μεγάλες αλλαγές”, που δεν έχουν γίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, π αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς με συνεντεύξεις τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, “επ' ευκαιρία της εξόδου από τα μνημόνια”, καλούν σήμερα σε δημιουργία μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων ως ανάχωμα στη συντήρηση και την Ακροδεξιά “με στόχο να επιτευχθούν οι αναγκαίες μεγάλες αλλαγές και να αποτύχουν τα σχέδια όσων θέλουν πισωγύρισμα”.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το τέλος των μνημονίων αποτελεί μία νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για μια προοδευτική συστράτευση, για να κλείσουμε τον δρόμο στην Ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς σημειώνει: «Η κοινωνία έχει ανάγκη από τη συνέχιση και την εμβάθυνση των μεγάλων προοδευτικών τομών στη λειτουργία της δημοκρατίας. Ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ασταμάτητη μάχη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, συνταγματική αναθεώρηση. Αυτές τις μεγάλες τομές και τις προοδευτικές πολιτικές καλούνται οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να τις πραγματώσουν».

Τη συνέντευξη και τις πληροφορίες για ανασχηματισμό σχολίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Δραγασάκης και Παππάς διαφημίζουν "αντιδεξιό"μέτωπο εν οψει ανασχηματισμού. Θα περιλαμβάνει:

Μεγαλύτερη δόση Καμμένου, ΑΝΕΛ.

Ενίσχυση της φασίζουσας πολακικής τάσης.

Ενδεχομένως Παπακώστα, ίσως Τζουμάκα και Ραγκούση.

Πολιτικός θίασος με στόχο τη ΝΔ που θα σφραγίσει την αυτοδυναμία της.