Κύρτσος: Έξοδος για τους δανειστές με φέσι Τσίπρα και ταμπούρλο από τις αγορές - Free Sunday
Κύρτσος: Έξοδος για τους δανειστές με φέσι Τσίπρα και ταμπούρλο από τις αγορές

Κύρτσος: Έξοδος για τους δανειστές με φέσι Τσίπρα και ταμπούρλο από τις αγορές

Τις παραμέτρους της “εξόδου από το μνημόνιο”, περιγράφει σήμερα με σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Διπλασίασαν το χρόνο εφαρμογής του σε 10 χρόνια και το γιορτάζουν στην εξουσία, επισημαίνει ο κ.Κύρτσος.

Ακολουθεί η σειρά των αναρτήσεων του ευρωβουλευτή της ΝΔ:

  • Οι διεθνείς αντιδράσεις σε έξοδο. 

Χαρούμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί "λύθηκε" ένα πρόβλημα που την βασάνιζε. Ικανοποιημένο Eurogroup, ESM γιατί έδωσαν 24δισ λιγότερα, επιμένουν όμως σε πλήρη εφαρμογή συμφωνηθέντων. Αρκετά απαισιόδοξος ο διεθνής Τύπος. Ταμπούρλο από αγορές, funds χρηματιστηρίου.

  • Θα το καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο το 2015. Το υιοθέτησαν σε σκληρότερη εκδοχή. Το εφάρμοσαν επισήμως μέχρι σήμερα. Με ένα νόμο και πολλά άρθρα εξασφαλίζουν την άτυπη συνέχισή του μέχρι το 2020. Διπλασίασαν το χρόνο εφαρμογής του σε 10 χρόνια και το γιορτάζουν στην εξουσία.
  • Έξοδος...

με σκληρότερη εφαρμογή παλαιών μέτρων και νέα μέτρα. Μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Εντατικοποίηση κατασχέσεων για οφειλές. Νέα μεγάλη μείωση συντάξεων. Μεγάλη μείωση στις δημόσιες επενδύσεις και τις δαπάνες κράτους πρόνοιας. Μείωση αφορολόγητου ορίου για ετήσιο εισόδημα.

  • Έξοδος...

για τους πιστωτές

Βγήκαμε από το πρόγραμμα με 24 δισ λιγότερα από τα συμφωνηθέντα. Χωρίς πλήρη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα όπως προέβλεπε το δεύτερο πρόγραμμα. Χωρίς γενναιόδωρη και οριστική ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

  • Έξοδος...

με φέσι Τσίπρα

Γύρω στα 100 δισεκατομμύρια ο λογαριασμός από το πείραμα Τσίπρα - Βαρουφάκη. Το τραπεζικό σύστημα διαλυμένο και με άγριες διαθέσεις έναντι όσων έχουν κόκκινα δάνεια. Το ιδιωτικό χρέος σε ιστορικό ρεκόρ χωρίς διευκολύνσεις και δεύτερη ευκαιρία. Πλειστηριασμοί & κατασχέσεις.

  • Έξοδος...

στην απαξίωση και απώλεια της ακίνητης περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ κρατάει χαμηλά την αξία της οικογενειακής ακίνητης περιουσίας. Οι τράπεζες εκπλειστηριάζουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. Αυτοί που τα χάνουν μένουν με το χρέος. 43,4% τα κόκκινα στεγαστικά επί συνόλου 63,5 δισ.

Εθνική γιορτή θα ήθελε το Μαξίμου την έξοδο μετ εμποδίων από το πρόγραμμα. Θα μπορούσε να κηρύξει και τριήμερη αργία. Η πρώτη ημέρα γιορτή του πολιτικού ψεύτη. Η δεύτερη αφιερωμένη στους ανιδιοτελείς που εξαπατήθηκαν. Η τρίτη στους επόμενους που θα πληρώσουν τον νέο λογαριασμό, αναφέρει ο ευρωβουλευτής,