Επικοινωνιακούς συμβολισμούς αναζητά το Μαξίμου - Free Sunday
Επικοινωνιακούς συμβολισμούς αναζητά το Μαξίμου

Επικοινωνιακούς συμβολισμούς αναζητά το Μαξίμου

Τον συμβολισμό που θα απαντάει στην είσοδο στο μνημόνιο με το διάγγελμα του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου για το διάγγελμα Τσίπρα για την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με διαρροές, το διάγγελμα θα γίνει από την Ιθάκη και στη συνέχεια την Τετάρτη θα γίνει ο ανασχηματισμός, ο οποίος θα συμβολίζει τη νέα περίοδο στην οποία, το Μαξίμου θέλει να πείσει ότι μπαίνει η χώρα, παρά το γεγονός ότι ουδείς, συμμερίζεται την άποψη ότι αρχίζει μία νέα εποχή, όσο πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, αυτό διαβεβαίωσε σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος είπε ότι οι δεσμεύσεις θα εφαρμοστούν πλήρως.

Ο κ.Σπίρτζης πιθανόν να είναι το πρόσωπο του ανασχηματισμού, διότι φέρεται ως υποψήφιος να αναλάβει το Υπουργείο Εσωτερικών, από το οποίο αποχωρεί, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος έχει απορρίψει και την πρόταση να αναλάβει Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον κ.Σκουρλέτη, φέρονται να αποχωρούν από το σχήμα σειρά υπουργών, οι οποίοι είναι μεγάλης ηλικίας για να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νεώτερα ηλικιακά στελέχη, που θα δώσουν την εντύπωση μιας νέας αρχής.

Την ίδια στιγμή, διαρρέουν άλλες πληροφορίες για συμπλήρωση του κυβερνητικού σχήματος με στελέχη απο το ΠΑΣΟΚ, όπως η κυρία Μαριλιζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και οι πρώην υπουργοί, Στέφανος Τζουμάκας και Γιάννης Ραγκούσης.

Το άνοιγμα στο πρώην ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλαν σήμερα με συνεντεύξεις τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος συγκαταλέγεται στους υποψήφιους να αναλάβουν την κυβερνητική εκπροσώπηση μετά το φιάσκο Τζανακόπουλου στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και η υπουργοποίηση της ανεξάρτητης βουλευτού κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, η οποία έχει ιδρύσει απο κοινού με τον πρών κυβερνητικό εκπρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, κόμμα, το οποίο ονομάζεται ΝΕΟ, Νέα Ελληνική Ορμή.