Ο Τσίπρας ξεκινά το ταξίδι στο 4ο μνημόνιο από την Ιθάκη - Free Sunday
Ο Τσίπρας ξεκινά το ταξίδι στο 4ο μνημόνιο από την Ιθάκη

Ο Τσίπρας ξεκινά το ταξίδι στο 4ο μνημόνιο από την Ιθάκη

Με μία λακωνική ανακοίνωση σήμερα Τρίτη το πρωί, το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού γοα την "'εξοδο απο το μνημονιο", δηλαδή, την ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα, θα γίνει από την Ιθάκη.

 «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη», ανεφερε η ανακοίνωση, της οποίας είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που είχε γράψει ότι ο πρωθυπουργός είναι ήδη στην Ιθάκη.

Οι πληροφορίες που είχαν διέρρευσει χθες ότι ο χώρος περί Ιθάκης, με συμβολισμούς που παραπέμπουν στην επιστροφή του Οδυσσέα μετά το πολυτάραχο ταξίδι, είχαν προκαλέσει μεν πολιτική αντιπαράθεση, με τη ΝΔ και ειρωνικά σχόλια από το ΚΙΝΑΛ, αλλά μέχρι αργά το βράδυ, δεν είχαν επιβεβαιώθεί απο το Μαξίμου.

Σχολιάζοντας την επιλογή της Ιθάκης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, υπενθύμισε τις σχέσεις της κυβέρνησης με το νησί.

Μια και ο κ.Τσίπρας θα μας μιλήσει από την Ιθάκη προτείνω τα εξής: Να επισκεφτεί τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Να εξηγήσει τι έγιναν τα πάνω από 100 εκατ δάνεια που του δόθηκαν με εντολή Μαξίμου. Να μας πει για τις τράμπες Μπόμπολα - Καλογρίτσα στα δημόσια έργα και τα "καπέλα"., έγραψε ο κ.Κύρτσος.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες ότι την Τετάρτη θα γίνει ο ανασχηματισμός έχουν μετεξελιχθεί σε πληροφορίες ότι από την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα αρχίσει να συζητά τον ανασχηματισμό, τον οποίο στελέχη στο Μαξίμου, δεν αποκλείουν να πάει για την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός αναζητά νέα πρόσωπα που θα μπουν στο κάδρο του μεταμνημονιακού κυβερνητικού αφηγήματος, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμη τι θα κάνει με τα παλιά.

Προς το παρόν σε κεντρικό πρόσωπο αναδεικνύεται ο Πάνος Σκουρλέτης, η μετακίνηση του οποίου στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δημιουργήσει το ντόμινο που θα διευκολύνει τον ανασχηματισμό, αλλά αυτός δεν φέρεται να έχει πειστεί.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα πρόσωπα της διεύρυνσης προς το κέντρο και ειδικότερα προς το παλιό ΠΑΣΟΚ, θεωρούνται ξεπερασμένα και ηλικιακά αναντίστοιχα με τα μηνύματα που θέλει να εκπέμψει το Μαξίμου.