Ο Τσίπρας υπόσχεται να κάνει το νησί viral, αλλά καταργεί τον χαρακτηρισμό δυσπρόσιτο για τους εκπαιδευτικούς - Free Sunday
Ο Τσίπρας υπόσχεται να κάνει το νησί viral, αλλά καταργεί τον χαρακτηρισμό δυσπρόσιτο για τους εκπαιδευτικούς

Ο Τσίπρας υπόσχεται να κάνει το νησί viral, αλλά καταργεί τον χαρακτηρισμό δυσπρόσιτο για τους εκπαιδευτικούς

Συνάντηση με τον δήμαρχο Διονύση Στανίστα είχε στην Ιθάκη, ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για την πορεία διαφόρων έργων στο νησί, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη.

«Ολα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο μνημόνιο;», αναρωτήθηκε με το γνωστό του χιούμορ ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε το νησί «παράδεισο».

«Εχω πολλά χρόνια να έρθω. Ηρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο». 
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον κ. Στανίτσα πώς πήγε η τουριστική σεζόν και ο δήμαρχος του απάντησε ότι υπήρχε αύξηση της τάξης του 15% το φετινό καλοκαίρι.

Νωρίτερα ο κ.Στανίστας ειχε δηλώσει άγνοια για τον τόπο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, καθώς, όπως είπε ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για την άφιξη του πρωθυπουργού, η οποία έγινε στις 10:00 το πρωί, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό σάιτ Ithaka news το πρόγραμμα του κ.Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγο του, Περιστέρα Μπαζιάνα, προβλεπει συνάντηση με το Δήμαρχο στο Δημαρχείο, περιοδεία στην πόλη, συνάντηση με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, από τον Δήμαρχο

Στο λιμάνι του νησιού έχει αναρτηθεί πανό το οποίο αναφέρει “η ανάπτυξη βρωμάει” και τις “Ιθάκες δεν τις βρίσκεις, τις χτίζεις” ενώ διεξάγεται εκστρατεία για τον αποχαρακτηρισμό του νησιού από τα δυσπρόσιτα σε ότι αφορά στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.