Δεν έχουν δώσει ακόμη το βοήθημα και έχουν εγκρίνει μόλις το 38% των αιτήσεων για το επίδομα - Free Sunday
Δεν έχουν δώσει ακόμη το βοήθημα και έχουν εγκρίνει μόλις το 38% των αιτήσεων για το επίδομα

Δεν έχουν δώσει ακόμη το βοήθημα και έχουν εγκρίνει μόλις το 38% των αιτήσεων για το επίδομα

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών, η μήνυση που κατέθεσε οικογένεια θυμάτων της πυργκαγιάς σε βάρος των Υπουργών Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα , για τις ευθύνες τους στην αντιμετώπιση της τραγικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Η εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα διαβιβάσει αμελητί τη δικογραφία στην βουλή, καθώς εμπλεόκονται πολιτικά πρόσωπα.

Η μήνυση έχει κατατεθεί από μία γυναίκα η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στην πυρκαγιά και ζητά να ερευνηθεί αν οι δύο υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, που είχε ως αποτέλεσμα 96 θανάτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελέυθερου Τύπου, σήμερα ένα μήνα μετά την πυρκαγιά, το πρώτο έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πυρόπληκτους για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, δεν έχει δοθεί ακόμη.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις της προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα, Διονυσίας Κανελλοπούλου, σύμφωνα με την οποία «τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου, τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους, μέχρι στιγμής τίποτα».

Στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, στα οποία έθεσε η εφημερίδα, το ζήτημα, επιβεβαίωσαν την κ.Κανελοπούλου, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «ίσως και να είναι θέμα ωρών να καταβληθούν αυτά τα χρήματα».

«Έχουμε εγκρίνει την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα», δηλώνουν στην εφημερίδα.

Σε ότι αφορά στην έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση πυροπλήκτων γιαμε τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών έχει εγκριθεί το 38% των αιτήσεων που κατατέθηκαν και συγκεκριμένα:

  • έχουν κατατεθεί 4.329 αιτήσεις
  • έχουν εγκριθεί αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις

Οι εισαγγγελείς Ζαγοραίος και Γνεσούλη έχουν τις καταθέσεις 35 μαρτύρων και αναμένουν το πόρισμα του πυραγού που που έχουν ορίσει ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για προχωρήσουν στην κλήση προς κατάθεση όσων θεωρούνται ως ύποπτοι.