Στην Ιθάκη εξοντώνει μνηστήρες, στη Σύρο τάζει δουλειές - Free Sunday
Στην Ιθάκη εξοντώνει μνηστήρες, στη Σύρο τάζει δουλειές

Στην Ιθάκη εξοντώνει μνηστήρες, στη Σύρο τάζει δουλειές

Να κερδίσει το στοίχημα της εργασίας, είναι ο νέος στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στη Σύρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες αφότου στην Ιθάκη, είχε βάλει ως στόχο να εξοντώσει τους μνηστήρες της εξουσίας.

Στο δημαρχείο της Σύρου, ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε ανάκαμψη που “δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου”, τους αγώνες των οποίων εξήρε.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ναι μεν ο τουρισμός έφερε ανάκαμψη, αλλά η επαναλειτουργία της ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας θα φέρει ακόμη πιο ουσιαστική ανάκαμψη και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σήμερα στη μονάδα εργάζονται 300 άνθρωποι και ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορούν να φτάσουν τους 1.000.Αμέσως μετά το δημαρχείο, ο πρωθυπουργός πήγε στο Νεώριο, όπου είπε στους εργαζόμενους ότι χάρη σε εκείνους, τους εργαζόμενους δηλαδή, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες.Πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι οι δουλειές, οι αξιοπρεπείς δουλειές, είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να στηριχθούν οι υγιείς προσπάθειες. Για αυτό, όπως είπε, επέλεξε να έρθει στη Σύρο, μετά τα μνημόνια.Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας: «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς».

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν -οι κ.κ. Παππάς, Πιτσιόρλας και Σαντορινιός- περπάτησαν πεζή προς το δημαρχιακό μέγαρο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής αλλά μία 70χρονη γυναίκα κατάγγειλε οτι δεν την άφησαν να διαμαρτυρηθεί.