Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης - Έρχεται ανασχηματισμός - Free Sunday
Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης - Έρχεται ανασχηματισμός

Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης - Έρχεται ανασχηματισμός

Θέμα ωρών θεωρείται ο ανασχηματισμός μετά την εκλογή του Π. Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα 144 μέλη της ΚΕ που ψήφισαν, ο Π. Σκουρλέτης έλαβε 126 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά. Η εκλογή του νυν υπουργού Εσωτερικών στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την άμεσή αποχώρησή του από την κυβέρνηση και συνεπώς ο πρωθυπουργός αναμένεται μετά τις αλλαγές στο κόμμα του να προχωρήσει και σε αλλαγές στην κυβέρνηση.

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων (τοπικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές). Στόχος είναι να προσαρμοστεί ο κομματικός μηχανισμός στα προτάγματα της κάλπης όπως η σύναψη συμμαχιών με τα υπόλοιπα τμήματα της σοσιαλδημοκρατίας και η τόνωση των κάλπικων διαχωριστικών γραμμών. 

Στην ομιλία του ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην ανάγκη «για το διακριτό ρόλο του κόμματος», ενώ εκτίμησε ότι στις επερχόμενες τοπικές εκλογές θα πρέπει «να πιάσουμε το νήμα για ισχυρά αυτοδιοικητικά σχήματα».