Δραγασάκης: Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων - Free Sunday
Δραγασάκης: Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων

Δραγασάκης: Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων

«Ο προϋπολογισμός του 2019 πιστεύω ότι δεν θα περιέχει περικοπές συντάξεων, αλλά μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων. Από τους προϋπολογισμούς των περικοπών, σε αυτούς με περιθώριο για φορολογικές ελαφρύνσεις και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε μιλώντας στον Real Fm, εγχώριες δυνάμεις αγωνιούν πρωτίστως και θέλουν να περικοπούν οι συντάξεις, εγχώριες δυνάμεις δεν ήθελαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά ήθελαν μνημόνιο

«Η οικονομία θα αναπτύσσεται, η ανεργία θα μειώνεται, το κοινωνικό κράτος και το εισόδημα του κόσμου θα ενισχύεται. Είμαστε σε μια φάση σταθερότητας, σε μια φάση εθνικής ευκαιρίας. Σχεδιάζουμε με ορίζοντα 4ετίας και 10ετίας. Μπαίνουμε σε μία φάση που χρόνο με το χρόνο θα μπορούμε να λύνουμε προβλήματα και να προχωράμε στους αναγκαίους μετασχηματισμούς» τόνισε ο Γ. Δραγασάκης.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, είπε πως «έδειξε ότι η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερες, μας ενδιαφέρει ο διάλογος και η συνεργασία – Με τον ανασχηματισμό διασφαλίζεται η συνέχεια της κυβέρνησης, η ανανέωση και η διεύρυνσή της».