Στον Ευαγγελισμό δηλώνουν ότι ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση Φλώρου - Free Sunday
Στον Ευαγγελισμό δηλώνουν ότι ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση Φλώρου

Στον Ευαγγελισμό δηλώνουν ότι ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από την υπόθεση Φλώρου

Γιατρό, «ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική» καταγγέλλει, ο διευθυντής της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρος Ζακυνθινός, ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση των πιστοποιητικών με τα οποία αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση», δηλώνει ο κ. Ζακυνθινός σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ, στην οποία χαρακτηρίζει «λυπηρό» το γεγονός καθώς πρόκειται για γιατρό που ήταν πολλά χρόνια στην κλινική και προσθέτει ότι «το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν».

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου» αναφέρει ο διευθυντής της κλινικής, ο οποίος προσθέτει ότι την προηγούμενη Πέμπτη, μετά τον θόρυβο, ερευνήθηκε το αρχείο του Εργαστηρίου Ύπνου και εντοπίστηκε τόσο η πραγματική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί ο Αριστείδης Φλώρος όσο και η εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ».

Ο κ.Ζακυνθινός όμως χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ο κ.Φλώρος «όντως προβληματική», καθώς εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας αλλά ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, στην οποία «άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο "βαριά" εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα».

Σε ό,τι, αφορά στο έγγραφο της σπιρομέτρησης, ο διευθυντής της κλινικής το χαρακτηρίζει προϊόν «κολάζ», αν και φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή του. «Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί», λέει.