Στρατηγική ήττα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως στόχο η Γεννηματά - Free Sunday
Στρατηγική ήττα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως στόχο η Γεννηματά

Στρατηγική ήττα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ως στόχο η Γεννηματά

«Να ηττηθεί στρατηγικά η λογική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ», προτείνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη της στο Θέμα 104,6, στην οποία είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να κριθεί ως μία «τυχοδιωκτική και καιροσκοπική ομάδα που έχει στόχο να μείνει στην εξουσία».

Η κυρία Γεννηματά εξέφρασε τη βεβαιότητα της ότι «δεν αποδίδει η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ» καθώς, όπως είπε «δεν μπορούν να αποκτήσουν κεντροαριστερό πρόσωπο ό,τι και να κάνουν. Το αριστερό πρόσωπο το έκαψαν μέα από τη συνεργασία με την ακροδεξιά και τον Καμμένο».

Η ίδια χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται τονίζοντας ότι «δικαιώνεται η άποψή μου ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα». «Η χώρα δεν αντέχει εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης. Αυτές οι λογικές δίωξης και αυτοφώρου για διατύπωση διαφορετικών απόψεων τις εγκαινίασε η κυβέρνηση και σε αυτό παρασύρεται η ΝΔ. Προσπαθούν να αντιγράψουν το δικομματισμό του παρελθόντος αλλά είναι μια καρικατούρα» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις προσθήκες τύπου Ξενογιαννακοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «άνθρωποι που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και χρόνια και τέτοιες μεμονωμένες προσχωρήσεις με την τυχοδιωκτική λογική του Τσίπρα δεν δίνουν προοδευτικό πρόσημο και δεν ξεγελούν κανέναν».

«Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή ήταν ότι την Ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη. Υπήρξε προκοπή και περηφάνια στον Έλληνα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, το να υλοποιείς αυτά που υπόσχεσαι» πρόσθεσε με νόημα.

«Το όπλο της Ελλάδας είναι η ενότητα, η εθνική συνεννόηση, το εθνικό σχέδιο. Χρειάζονται αλλαγές στο στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αλλιώς θα διαιωνιστεί η υπερφορολόγηση, χρειάζεται και νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Θέλουμε και πολιτική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση, αλλά και αλλαγή πολιτικής. Όχι να πανηγυρίζει ο Τσίπρας για την επέκταση των συμβάσεων που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2015 και πάγωσε με νόμο ΣΥΡΙΖΑ για άλλα δύο χρόνια. Δεν είναι λύση να έρθει η ΝΔ που έχει τεράστιες ευθύνες για τα Μνημόνια, μαζί με τον κ. Τσίπρα προσπαθούν να τις συγκαλύψουν».

Η κυρία Γεννηματά απηύθυνε έκληση «στους προοδευτικούς πολίτες, σε όσους αισθάνθηκαν ότι τους πλήγωσε το ΠΑΣΟΚ και αναζήτησαν αλλού λυσεις αλλά εξαπατήθηκαν ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν από την πολιτική απογοητευμένοι. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ευημερία και αυτό είναι λάθος και ευθύνη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε ένα νέο φορέα. Έχουμε ιστορική ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε συνεργασίες στη βάση καιροσκοπισμού αλλά στη βάση της πρότασης για τη χώρα με ελληνική ταυτότητα»