Στη βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για τη φωτιά στο Μάτι - Free Sunday
Στη βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για τη φωτιά στο Μάτι

Στη βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη και Τόσκα για τη φωτιά στο Μάτι

Στη βουλή διαβιβάστηκε χθες αμελλητί, η μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο στην εισαγγελία γυναίκα που έχασε όλη τα μέλη της οικογένειάς της κατά την φωτιά της 23ης Ιουλίου.Η μήνυση διαβιβάστηκε στη βουλή καθώς στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων, και συγκεκριμένα κατά και του τότε υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της εκθέσεως που είναι κακουργήματα.

Η μήνυση στρέφεται επίσης κατά των πρώην αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, και της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η μηνύτρια ζητεί την ποινική τιμωρία των παραπάνω προσώπων καθιστώντας τα ποινικά υπόλογα για το χαμό του συζύγου της και των δυο παιδιών της.

Όπως είχε δηλώσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της μηνύτριας, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

«Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο», δήλωσε ο κ.Καπερνάρος.