Ο Τσίπρας στην "Ιθάκη" έπεισε μόλις έναν στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ... - Free Sunday
Ο Τσίπρας στην "Ιθάκη" έπεισε μόλις έναν στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Τσίπρας στην "Ιθάκη" έπεισε μόλις έναν στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ...

Την άποψη ότι εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων, οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων, εκφράζουν εννέα στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με δημοκόπηση της METRON ANALYSIS για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου, την άποψη συμμερίζεται το 89%, ανάμεσα στους οποίους είναι και 8 στους δέκα (81%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη ότι θα τερματιστούν οι πολιτικές λιτότητας συμμερίζεται μόλις το 4%, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ένας στους 10 (13%) των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έρευνα πρόκύπτει ότι το 67%, υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 27% θεωρεί σωστή την κατεύθυνση, άποψη που συμμερίζονται μόνο οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από 7 στους 10 (72%), θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών

Πάνω από 8 στους 10 (83%) θα ήθελαν να συναντάται ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε άλλωστε πριν από την διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να ανταλλάσσουν απόψεις και ουσιαστικά να ακούει η κυβέρνηση τις προτάσεις τους για θέματα της αγοράς εργασίας.

Τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τα συνδικάτα γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή δεν του το επιτρέπουν οι δανειστές.