Στον εισαγγελέα 8 για τα επεισόδια στη ΔΕΘ- Μήνυση δημοσιογράφου κατά ΜΑΤ και καταγγελία φωτορεπόρτερ - Free Sunday
Στον εισαγγελέα 8 για τα επεισόδια στη ΔΕΘ-  Μήνυση δημοσιογράφου κατά ΜΑΤ και καταγγελία φωτορεπόρτερ

Στον εισαγγελέα 8 για τα επεισόδια στη ΔΕΘ- Μήνυση δημοσιογράφου κατά ΜΑΤ και καταγγελία φωτορεπόρτερ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι οκτώ από τις 28 προσαγωγές που έκανε η αστυνομία χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά την προανάκριση σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά ατόμων για τα επεισόδια που ξέσπασαν γύρω από τη ΔΕΘ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος μιας ανήλικης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στους 20 που αφέθηκαν ελεύθεροι, συμπεριλαμβανόταν άλλο ένα ανήλικο άτομο, το φύλο του οποίου δεν έγινε γνωστό.

ΟΙ συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Μήνυση κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι του επιτέθηκαν χθες το βράδυ στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και του διοικητή της διμοιρίας, υπέβαλε αργά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου μετέβη με τον δικηγόρο του, ο δημοσιογράφος του thestival.gr, Τάσος Ασλανίδης,

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ.Ασλανίδη στο Facebook, την ώρα που κάλυπτε τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ, διαπίστωσε ότι ένας από τους αστυνομικούς διμοιρίας από την Αθήνα απαντούσε στις ύβρεις των διαδηλωτών και έκανε «παρατήρηση» στον επικεφαλής.

Ομως, τότε σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, δέχθηκε επίθεση από δύο αστυνομικούς. «Με έπιασαν από τον λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή», αναφέρει και προσθέτει ότι όταν ζήτησε τα στοιχεία εκείνων που βιαιοπράγησαν εναντίον του, δέχθηκε νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας.

Φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο συναδέλφους του.Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, κοντά στον Λευκό Πύργο διαδηλωτής προσπάθησε να αρπάξει κάμερα από γυναίκα εικονολήπτη που κάλυπτε τηλεοπτικά τη διαδήλωση.

Φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο και αντιλήφθηκαν το περιστατικό επενέβησαν και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση. Τότε επενέβη δεύτερος διαδηλωτής, ο οποίος έβγαλε από μικρή τσάντα, δεμένη στη μέση, όπλο και τους απείλησε, χωρίς να το στρέψει εναντίον τους. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φωτορεπόρτερ, ωστόσο το επεισόδιο έληξε εκεί με την αποχώρηση του άγνωστου οπλοφόρου.Ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι απευθύνθηκε σε διμοιρίες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο και κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά ο φερόμενος ως οπλοφόρος, εν τω μεταξύ, είχε ήδη χαθεί μέσα στο πλήθος