Νέα κυβέρνηση με νέα πολιτική προτείνει η Φώφη Γεννηματά - Free Sunday
Νέα κυβέρνηση με νέα πολιτική προτείνει η Φώφη Γεννηματά

Νέα κυβέρνηση με νέα πολιτική προτείνει η Φώφη Γεννηματά

Επίθεση στην “καραμανλική δεξιά”, που οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε αφωνία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αμνησία, πραγματοποίησε χθες από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματα, έθεσε ως στόχο να ενισχύσει το ΚΙΝΑΛ, την αυτονομία και την εκλογική προοπτική του και να θέσει σε αμφισβήτηση τον νέο δικομματισμό,Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα ακολουθεί την ίδια αδιέξοδη πολιτική που οδήγησε στη χρεοκοπία και συντηρεί την κρίση για σχεδόν δέκα χρόνια.

 Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για καιροσκοπισμό, αλλά και στη ΝΔ λέγοντας πως δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της στην εξουσία. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε για μία ακόμη φορά εκλογές «εδώ και τώρα» εκφράζοντας και την αισιοδοξία της πως η Κεντροαριστερά θα κερδίσει τους εκφραστές της δεξιάς και της αριστερής συντήρησης. 

«Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό τόνισε «ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης. Γιατί ούτε οι αγορές, ούτε οι διχαστικές λογικές και ο λαϊκισμός μπορούν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά τη χώρα».

«Είναι παγίδα αυτό το δίπολο. Είναι κάλπικο αυτό το μέτωπο. Γιατί η ΝΔ με τον κ.Μητσοτάκη υπηρετεί πιστά το υπάρχον σύστημα συμφερόντων, που μας έφερε στην κρίση. 
Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Τσίπρα θέλει να το αντικαταστήσει με το δικό του σύστημα συμφερόντων» σημείωσε.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Μιλώντας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας η κυρία Γεννηματά παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την έξοδο από την κρίση.

  • Μειώσεις φόρων, μέτρα κοινωνικής πολιτικής και επενδύσεις σε κάθε περιφέρεια της χώρας για την ισόρροπη ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης. 
  • μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, επαναφορά του ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί,
  • απαλλαγή από τη φορολογία για 3 χρόνια και απαλλαγή για 3 χρόνια επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση) για νέους επιχειρηματίες,
  • κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ), μείωση του ΕΝΦΙΑ, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά,
  • επίδομα ενοικίου σε νέα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι,
  • ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού,
  • κατώτερη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ και
  • μείωση του φόρου εισοδήματος των αγροτών στο 13%.