Λατινικό αντάρτικο κατά Τσίπρα με στοχευμένα χτυπήματα - Free Sunday
Λατινικό αντάρτικο κατά Τσίπρα με στοχευμένα χτυπήματα

Λατινικό αντάρτικο κατά Τσίπρα με στοχευμένα χτυπήματα

Επιφυλάξεις λατινιστί εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, όταν ρωτήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κόκκινο για την ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, όπως προκυψε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Timeo Danaos et dona ferentes (Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας) είπε ο κ.Φίλης, αν και διευκρίνισε, ότι δεν χρησιμοποιεί την «αυτή τη φράση ως κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανατάξεις γεωπολιτικές, φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες και η αλήθεια είναι πως ''δενόμαστε'' στο άρωμα των αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε».«Εχουμε μια διοίκηση Τραμπ που ανοίγει ''πληγές'' και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας. Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ. Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια. Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική. Η πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού. Θέλει μεγάλη προσοχή. Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών».

Σε ότι αφορά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη στο ένα εκατομμύριο μαθητές που πέρασαν σήμερα τις πόρτες σε περισσότερα από 10.000 σχολεία δημοτικά γυμνάσια και λύκεια ενώ εξήρε το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών και ζήτησε «τον διορισμό μόνιμων δασκάλων και καθηγητών».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δέσμη μέτρων που θα συζητηθούν στη κοινωνία, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές. Η προεκλογική περίοδος είναι επιβαρυμένη και η συζήτηση είναι δύσκολη με πολλά σοβαρά ζητήματα. Μια περίοδο που είναι δύσκολο να κάνεις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες για συναίνεση και συζήτηση», είπε, μεταξύ άλλων. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, σχολιάζοντας τα μέτρα από 1.1.2019 και τις πολιτικές του Αλέξη Τσίπρα, με ορίζοντα τετραετίας, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να αλλάξει σελίδα η χώρα στην οικονομία και να επέλθει πιο σύντομα χαλαρότητα της επιτροπείας. Ωστόσο, επισήμανε ότι παραμένουν εμπόδια από τη διεθνή αστάθεια που υπάρχει και τον καταναγκασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος που βαραίνει. «Ακόμη και στα αισιόδοξα σενάρια για την οικονομία αυτό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για γρήγορα βήματα που είναι η δημιουργία νέων θέσεων. Υψηλός και ο στόχος για την καταπολέμηση της ανεργίας».«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, τα εμπόδια είναι μπροστά μας και έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί και είναι καταναγκασμοί», σημείωσε.«Το στοίχημα είναι ανοιχτό στις εκλογές. Αν ο κόσμος δει αλλαγές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελπίζει σε νίκη».