Συγχαρητήρια Γιούνκερ στους Έλληνες χωρίς αναφορά στην κυβέρνηση - Free Sunday
Συγχαρητήρια Γιούνκερ στους Έλληνες χωρίς αναφορά στην κυβέρνηση

Συγχαρητήρια Γιούνκερ στους Έλληνες χωρίς αναφορά στην κυβέρνηση

Υπερήφανος για τον ρόλο που έπαιξε έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους Ελληνες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ.Γιούνκερ χαρακτήρισε «ηράκλειο άθλο» την ολοκλήρωση των προγραμμάτων μετά από τόσα επώδυνα χρόνια και με τα σοβαρά και δομικά προβλήματα της χώρας.

Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τα προγράμματα και να σταθεί στα πόδια της για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε τις προσπάθειες των Ελλήνων, προσπάθειες που κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι ακόμα υποτιμούν. Πρόκειται για την αξιοπρέπεια της χώρας και τον ρόλο της στην Ευρώπη και για την παραμονή της στην Ευρωζώνη και αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό», είπε ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να επανεκλεγεί στην προεδρία της Επιτροπής.
Αμέσως μετά τον απολογισμό του μέχρι τώρα έργου της Επιτροπής, από τον πρόεδρο Γιούνκερ, οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κάνουν τον δικό τους απολογισμό του έργου της Επιτροπής.