ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν ότι είχαν ενημέρωση από τους "θεσμούς" για τις συντάξεις - Free Sunday
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν ότι είχαν ενημέρωση από τους "θεσμούς" για τις συντάξεις

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν ότι είχαν ενημέρωση από τους "θεσμούς" για τις συντάξεις

Σε κατηγορηματική διάψευση του σημερινού τηλεγραφήματος του ΑΠΕ, σύμφωνα με το οποίο, οι “θεσμοί”, «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του» και έχουν ενημερώσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προχώρησαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.

Η ΝΔ αναφέρει οτι οι θεσμοί δεν αποσαφληνισαν τις θέσεις τους και κάνει λόγο για «άλλο ένα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ενώ το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι το θεμα των συντάξεων έθεσε στους θεσμούς, η κυρια Φώφη Γεννημματα, χωρίς να λάβει απάντηση ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, επέκρινε και το ΑΠΕ για το επίμαχο τηλεγράφημα τονίζοντας ότι «πληρώνεται από τα χρήματα που λαού και δεν πρέπει να κάνει τέτοιες ασχήμιες».

 Η ανακοίνωση  της ΝΔ έχει ως εξής: 

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέα περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης"»