Νίκος Παππάς: Η περικοπή των συντάξεων είναι αντιαναπτυξιακή - Free Sunday
Νίκος Παππάς: Η περικοπή των συντάξεων είναι αντιαναπτυξιακή

Νίκος Παππάς: Η περικοπή των συντάξεων είναι αντιαναπτυξιακή

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι ούτε δημοσιονομικά, ούτε διαρθρωτικά απαραίτητη, είναι αντιαναπτυξιακή. Οι εταίροι θα αντιληφθούν σύντομα πως το άδικο μέτρο πρέπει να αρθεί. Και θα αρθεί. Δεν χρειάζεται να πάμε σε “σύστημα Πινοσέτ”, το οποίο κατέστρεψε τα πάντα και λειτουργούσε στη λογική “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ανέφερε ότι το σημαντικό εφεξής είναι η αναμέτρηση των κομμάτων βάσει των προγραμμάτων τους, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα της Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι καθαρό μνημόνιο και μάλιστα μνημόνιο με συνταγές Πινοσέτ» και τονίζοντας ότι «κρίσιμο είναι να απαντηθεί αν θέλουμε να προχωρήσουμε με τη Δεξιά της ύφεσης ή με την Αριστερά της δίκαιης ανάπτυξης».

Ο κ. Παππάς είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ως προς τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι «δεν είναι σκόπελος», αλλά ευκαιρία ώστε να τοποθετηθούν τα κόμματα αν πιστεύουν ότι πρέπει να ζούμε στην Ευρώπη «του φεντεραλισμού και της δημοκρατίας ή των εθνικών αναδιπλώσεων, της μισαλλοδοξίας και των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων».

Εκτιμά ότι το τέλος των μνημονίων πρέπει να αποτελέσει αφετηρία «για μια ευρεία προοδευτική συμμαχία», καλεί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να υπερψηφίσει «όλα τα θετικά μέτρα που δρομολογούνται» και σημειώνει ότι «η υπό όρους συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά επίμονο αίτημα του αριστερού και προοδευτικού κόσμου και ανάγκη των καιρών».

Ως προς τα πρόσωπα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ποιους θα προτείνει σε Αττική, Αθήνα, Πειραιά και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απάντησε ότι «έχουμε αποφασίσει να συμπορευθούμε με όσους αγωνίζονται για τα συμφέροντα της κοινωνίας, είτε προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την Κεντροαριστερά, το Κέντρο».

Επιστροφή της νομιμότητας με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζει ότι η ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας «σηματοδοτεί την επιστροφή της νομιμότητας σε ένα τοπίο όπου κυριαρχούσαν επί 30 χρόνια η ανομία, η διαπλοκή και η ασυδοσία», και προσθέτει ότι το ΕΣΡ καλείται να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία αδειοδότησης περιφερειακών και θεματικών τηλεοπτικών σταθμών.

Επισημαίνει ότι δεν είδε «ούτε μισή ανακοίνωση από την αντιπολίτευση, η οποία μας καθύβρισε όταν επιμέναμε να προχωρήσουμε με την αδειοδότηση», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «το γιατί και και πως δεν εισπράχθηκαν από το Δημόσιο τα χρήματα που έπρεπε να εισπραχθούν τόσα χρόνια είναι κάτι που αξίζει πολιτικής και άλλης διερεύνησης».

Τέλος, ο κ. Παππάς, αναφορικά με την «παραγγελία απο τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ θωρακισμένου αυτοκινήτου αξίας 319.000 ευρώ, ενώ η Τράπεζα διαθέτει θωρακισμένα αυτοκίνητα» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση «πρόκληση για την κοινωνία», καταλήγοντας «καλά θα κάνουν να θυμούνται ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με λεφτά του λαού».