Φίλης: Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα - Free Sunday
Φίλης: Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα

Φίλης: Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα

«Το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα» δήλωσε ο Νίκος Φίλης στο ραδιόφωνο News 247 με αφορμή το εμπάργκο της Ν.Δ., ενώ τάχθηκε κατά και του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να της δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια», είπε σχετικά με την ΕΡΤ ενώ για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ σημείωσε:«Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία».

Ο Ν. Φίλης έκανε επίσης λόγο για ανάγκη επανατοποθέτησης του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερού κόμματος, ενώ για τη Ν.Δ. σχολίασε πως «έχει ροπή σε ακροδεξιές τάσεις όπως συμβαίνει με τους Ζεεχόφερ, Σαλβίνι, Ορμπαν».

«Όλα τα κόμματα είναι σε φάση αναπροσδιορισμού. Η Ν.Δ είναι σε μετάβαση. Είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα το οποίο ακολουθεί τις νέες τάσεις της ευρωπαϊκής και αμερικανικής δεξιάς, τον τραμπισμό που είναι σκληρός εθνικισμός. Εχει ροπή σε ακροδεξιές τάσεις όπως συμβαίνει με τους Ζεεχόφερ, Σαλβίνι, Ορμπαν. Το χαρακτηριστικό στη Ν.Δ είναι ο γάμος εθνικισμού και νεοφιλελευθερισμού. Το κέντρο έχει χάσει την ευρωπαϊκή του αναφορά. Εμείς είμαστε ένα κόμμα που αναπτύχθηκε και εκσφενδονίστηκε από το 4 στο 36 μέσα σε μια τριετία. Είμαστε σε φάση που πρέπει να επανατοποθετηθούμε ως αριστερό κόμμα. Να εκπροσωπήσουμε κοινωνικά στρώματα και να δημιουργήσουμε συμμαχίες με προοδευτικές δυνάμεις σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μέχρι τις εκλογές δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛΛ με ευθύνη δική τους που θέτουν ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως συμπλέουν με τη ΝΔ»

Τέλος, με αφορμή τη στάση του Πάνου Καμμένου στη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει λόγω μακεδονικού.

«Θέλω να δω τον κ. Καμμένο να ρίχνει την κυβέρνηση. Δεν τον πιστεύω, όχι. Είναι λόγια; Λόγια που δεσμεύουν κάποιες φορές γι' αυτό πρέπει να προσέχουν όλοι τι λένε. Δεν πιστεύω ότι ενώ έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα πορεία για τη χώρα θα την ανακόψει ο κ. Καμμένος.