Το ΔΝΤ απορρίπτει κάθε συζήτηση για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων - Free Sunday
Το ΔΝΤ απορρίπτει κάθε συζήτηση για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων

Το ΔΝΤ απορρίπτει κάθε συζήτηση για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων

Σε διάψευση των κυβερνητικών προσδοκιών για συμφωνία των “θεσμών” σε ανατροπή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, προχώρησε χθες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με δήλωση του εκπροσώπου του στην Ουάσιγκτον.

“Το μέτρο έχει ψηφιστεί το 2017, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, οι αγορές παρακολουθούν και οι μεταρρυθμίσεις ζητήθηκαν για να πάνε λεφτά από τις Συντάξεις στο Κράτος Πρόνοιας, σε αναπτυξιακά μέτρα και φοροελαφρύνσεις”, είπε ο κ.Τζέρυ Ράις.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση, είναι ότι στο εσωτερικό κάνουν λόγο για ακύρωση του μέτρου, ενω ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Λονδίνο, διευκρινίζει ότι αναζητείται «μια εποικοδομητική λύση» χωρίς αναφορά σε «ακύρωση» και ότι πρόκειται για συζητηση και όχι για «διαπραγμάτευση», γιατί αυτή θα υπάρξει μόνον εάν και εφόσον μπει σαν θέμα επισήμως στην ατζέντα του Eurogroup, τον ερχόμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Σύμφωνα πάντως με πηγές κοντά στον Υπουργό Οικονομικών, ο γερμανός ομόλογος του κ.Τσακαλώτου, Όλαφ Σολτς φέρεται να είπε ότι «θα το συζητήσουμε» ενώ οι επενδυτές στο Λονδίνο στους οποίους μίλησε ο ΥΠΟΙΚ «δεν φάνηκαν να ανησυχούν για τις συντάξεις, δεν τους ενδιέφερε καν το θέμα».