Απειλή Brexit χωρίς συμφωνία - Free Sunday
Απειλή Brexit χωρίς συμφωνία

Απειλή Brexit χωρίς συμφωνία

Εντάσεις στην πορεία προς την τελική συμφωνία για το Brexit, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, περίπου 200 μέρες πριν τη λήξη του χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μας επανέλαβε τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στο Τσέκερς και την πρόοδο που έχει γίνει. Θα υπάρξουν εντάσεις. Έτσι γίνεται στς δύσκολες στιγμές, όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω όμως ότι πρέπει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τις Ευρωπαϊκής Ένωσης,» δήλωσε ο κ.Μακρόν, σχολιάζοντας την ομιλία της κυρίας Μέι στη σύνοδο κορυφής, κατά την οποία ζήτησε βήματα συμβιβασμού.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαραντκάρ, δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο Brexit χωρις συμφωνία καθώς όπως είπε «ο χρόνος τελειώνει».

«Υπάρχουν προτάσεις για ακόμη μια σύνοδο τον Οκτώβριο και άλλη μια τον Νοέμβριο. Η Ιρλανδία είναι μια χώρα που προφανώς θέλει να αποφύγει το σενάριο της μη συμφωνίας. Θέλουμε να αποφύγουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά προετοιμαζόμαστε για όλα. Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας ώστε τις επόμενες εβδομάδες να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία.», προσέθεσε ο κ.Βαραντκαρ.