Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι αυτή η βουλή θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών - Free Sunday
Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι αυτή η βουλή θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κοτζιάς διαβεβαιώνει ότι αυτή η βουλή θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από αυτή τη βουλή, έδωσε χθες μιλώντας στην  ΕΡΤ1, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος κάλεσε τους ΑΝΕΛ να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης στη βουλή.

«Ακούω το σενάριο ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, πέφτουν μέσα στη Βουλή και με ψηφοφορία. Όποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε όλοι τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς», είπε ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει έτσι, θα πάει σε εκλογές όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Κοτζιάς σχολίασε και την συμμετοχή στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, την οποία βρήκε ικανοποιητική ενώ χαρακτήρισε «κακό πρόεδρο» τον Ιβάνοφ.
Ο Νίκος Κοτζιάς, στην συνέντευξή του, υπενθύμισε τον συμβουλευτικό χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κυβερνητικό εταίρο και υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έσπευσε το βράδυ της Κυριακής να το χαρακτηρίσει άκυρο. Ειδική μνεία έκανε στη στάση του Πάνου Καμμένου, διαμηνύοντας ότι «είμαστε δημοκρατική κυβέρνηση, στην οποία υπάρχουν διαφορετικές γνώμες»