Τσακαλώτος: Μη λέτε για τράπεζες που καταρρέουν, δεν είναι αλήθεια - Free Sunday
Τσακαλώτος: Μη λέτε για τράπεζες που καταρρέουν, δεν είναι αλήθεια

Τσακαλώτος: Μη λέτε για τράπεζες που καταρρέουν, δεν είναι αλήθεια

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι σε πολύ καλή θέση και θα σας παρακαλούσα όλους εδώ μέσα να μην μιλάτε κατά των τραπεζών και να μη λέτε ότι είναι σε χάλια κατάσταση, δεν είναι ούτε αλήθεια ούτε σωστό» είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος σε όλους τους βουλευτές. «Η δική μου άποψη για τις τράπεζες ήταν πολύ σαφής. Εχουμε τέσσερα θετικά πράγματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για τις τράπεζες. Οι δύο από τις τέσσερις τράπεζες δεν έχουν ανάγκη του ELA ,οι δύο άλλες θα τελειώουν απο αυτη την ανάγκη τα Χριστούγεννα. Όλες οι τράπεζες έφτασαν στους στόχους για τα κόκκινα δάνεια αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας. Όλες οι τράπεζες πέρασαν τα stress test.

Σήμερα ο διεθνής τύπος γράφει ότι είναι με επάρκεια κεφαλαιοποιημένες. Όλες οι τράπεζες έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα, αυτά πρέπει να κοιτάνε όχι αυτοί που κάνουν σπέκουλα και σορτάρουν αλλά οι επενδυτές που κοιτούν μακροπρόθεσμα και θέλουν να βγάλουν χρήματα».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την μείωση τους και ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει θεσμούς που μπορούν να αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

« Οι τράπεζας οι ελληνικές είναι σε πολύ καλή θέση, έχουν πολλές προκλήσεις μπροστά τους, πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Εμείς έχουμε δημιουργήσει θεσμούς που γρήγορα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Θεσμοί που είναι και τα υπουργεία και η τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ και η ένωση τραπεζών που αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα.

Συναινετικά όλοι μαζί νομίζουμε πως η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι εντελώς αντιμετωπίσιμη. Θα σας παρακαλούσα όλους εδώ να μην μιλάτε κατά των τραπεζών και να λέτε ότι είναι σε χάλια κατάσταση. Δεν είναι σωστό και δεν είναι και αλήθεια».