Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Σιωπά για θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο παρεμβατικός - Free Sunday
Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Σιωπά για θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο παρεμβατικός

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Σιωπά για θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο παρεμβατικός

Δριμεία κριτική άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Γιάννη Στουρνάρα για τη στάση του μετά το τραπεζικό κραχ στο χρηματιστήριο αλλά και την πρότασή του για προληπτική γραμμή στήριξης, εκφράζοντας την υπόνοια ότι «ενείχε μία σκοπιμότητα δικαίωσης» του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 το πρωί της Παρασκευής πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας «έδειξε μεγαλύτερο ζήλο να υπερασπιστεί τις πολιτικές του απόψεις για το ζήτημα της πιστοληπτικής γραμμής, παρά να κάνει αυτά που προσδιορίζει ο ρόλος του ως κεντρικού τραπεζίτη».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «είναι περισσότερο παρεμβατικός από όσο πρέπει σε θέματα που δεν πρέπει και σιωπά για θέματα που θα έπρεπε να είναι πιο παρεμβατικός».

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας Bad Bank, καθώς και την περίπτωση να πληρώσει ο λαός τις τράπεζες, οι οποίες, όπως είπε, έχουν επάρκεια και βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης και θετικής πορείας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να «ανοίξουν την κάνουλα προς την πραγματική οικονομία για να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και ανέφερε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, λειτουργεί στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των πιστώσεων από την πλευρά του πιστωτικού συστήματος.