Γερμανικός πάγος στις αποζημιώσεις πριν την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Αθήνα - Free Sunday
Γερμανικός πάγος στις αποζημιώσεις πριν την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

Γερμανικός πάγος στις αποζημιώσεις πριν την επίσκεψη Σταϊνμάιερ στην Αθήνα

Μία αυστηρή προειδοποίηση να μην ανοίξει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απηύθυνε το Βερολίνο εν μέσω φημών και δημοσιευμάτων ότι η Αθήνα θα το έθετε.

Ο κ.Σταϊνμάιερ καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 10:00. στις 10:20, γίνεται η επίσημη υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο και η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι δύο πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και στις 12:00, ο κ. Σταϊνμάιερ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης» ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο

Με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ στην Αθήνα, οι δύο πρόεδροι σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται σήμερα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung και στη Καθημερινή, απευθύνουν έκκληση για επιστροφή στις θεμελιώδεις ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή Ευρώπη στον σημερινό κόσμο πιο πολύ και πιο επειγόντως από ποτέ», αναφέρουν και υποστηρίζουν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζονται αποτελεσματικοί μηχανισμοί λήψης αποφάσεων και ισχυρά εργαλεία εφαρμογής τους. Στην Ελλάδα και στη Γερμανία, το εγχείρημα ειρήνης που αποτέλεσε η ευρωπαϊκή ενοποίηση ήταν «η απάντηση στις λανθασμένες πορείες της ιστορίας της κάθε χώρας μας», επισημαίνουν.