Ο Καμμένος κολακεύει τον Τσίπρα πριν πάει στο Μαξίμου - Free Sunday
Ο Καμμένος κολακεύει τον Τσίπρα πριν πάει στο Μαξίμου

Ο Καμμένος κολακεύει τον Τσίπρα πριν πάει στο Μαξίμου

Συνάντηση προκειμένου να γεφυρώσουν το νέο χάσμα που προκλήθηκε στις σχέσεις των κομμάτων τους μετά από τοις δηλώσεις Καμμένου στην Ουάσιγκτον και τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας. Πάνος Καμμένος.

Τόσο ο κ.Τσίπρας με την ομιία του στη συνεδρίαση, όσο και ο κ.Καμμένος με τη βραδινή του ανάρτηση στο twitter, στην οποία κολάκευε τον πρωθυπουργό και διέψευδε αυτά που είχε πει στην Ουάσιγκτον, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τα σενάρια ρήξης. Μάλιστα ο Υπουργός Άμυνας διέψευσε ότι υπάρχει σενάριο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει.»

«Με τον πρωθυπουργό, πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με 3 κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο 2ος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο 3ος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση, ΕΡΤ.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εξάλλου, ακόμα και τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή. Εμείς με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Με τον κ. Τσίπρα βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το σχέδιο Β' ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός  γνωρίζει το εναλλακτικό σχέδιο του συγκυβερνώντος κόμματος αλλά δεν το έχει εγκρίνει ως εναλλακτική εθνική πολιτική. 

«Εμείς βάσει του καταστατικού μας δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί το όνομα "Μακεδόνια" στη γειτονική χώρα, αλλά δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει ότι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ενώπιον του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε την υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσει ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους» και ως εκ τούτου δεν θα την ψηφίσει στην ελληνική Βουλή. Εξάλλου, «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μας δικαιώνει γιατί το 70% των πολιτών της ΠΓΔΜ την απέρριψε», τόνισε ο κ. Καμμένος. 

Ο κ. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι «μιλάνε για "εμπλοκή" των Ρώσων στο δημοψήφισμα και τη συμφωνία. Για τον Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας. Τον Σόρος που συκοφαντουσε την Ελλάδα παρουσιάζοντας την ως "μπαμπούλα" των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα». 

Για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε επίσης ότι «ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι».

«Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα», εξήγησε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να είναι το κέντρο που θα γίνεται ο διάλογος στη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι σε αντίθεση με ότι γράφετε «δεν υπάρχει καμία νέα βάση, αλλά διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή της χώρας μας στη νατοϊκή συμφωνία».