Απομάκρυνση του Ρουβίκωνα από τη φιλοσοφική ζητούν πρυτάνεις και διοικητικοί - Free Sunday
Απομάκρυνση του Ρουβίκωνα από τη φιλοσοφική ζητούν πρυτάνεις και διοικητικοί

Απομάκρυνση του Ρουβίκωνα από τη φιλοσοφική ζητούν πρυτάνεις και διοικητικοί

Την απομάκρυνση του Ρουβίκωνα από την Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν οι πρυτανικές αρχές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου.

Σε σημερινή τους ανακοίνωση, οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του “Ρουβίκωνα” να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις”, τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά πλειοψηφία, (υπερψήφισαν οι παρατάξεις: Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση και Ανεξάρτητη Παν/κη ‘Έκφραση, καταψήφισαν οι παρατάξεις: Πρωτοβουλία Εργαζομένων και ΔΑΣ),  καλεί την οργάνωση «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή.

«Την τελευταία 8ετία των μνημονίων, τα Παν/μια υποφέρουν από σοβαρή υποχρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού. Κινήσεις όπως η εν λόγω, βοηθούν μέσω της αρνητικής δημοσιότητας στη συγκάλυψη αυτών των προβλημάτων και στη δημιουργία εικόνας ότι τα Δημόσια Παν/μια είναι άνδρα ανομίας και παραβατικότητας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στις νεοφιλελεύθερες φωνές να τα αμφισβητούν και να προωθούν την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους.

Το Πανεπιστημιακό άσυλο πρέπει να το διαφυλάξουμε, να το προστατέψουμε χωρίς να γίνονται ενέργειες που το απειλούν. Θα πρέπει να παλέψουμε για την ελεύθερη ακαδημαϊκή έκφραση, τη δημοκρατία στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία. Πρέπει να διαφυλάξουμε ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.Γι’ αυτό καλούμε την οργάνωση <ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ>, να σκεφτεί και να διαβεί το ρουβίκωνα αποχωρώντας από την Φιλοσοφική».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί προκλήθηκε ένταση κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών με αίτημα να μην υπάρξει απόφαση από τη Σύγκλητο κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική σχολή