Διαρροές ότι ο Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση - Free Sunday
Διαρροές ότι ο Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση

Διαρροές ότι ο Κοτζιάς απειλεί με παραίτηση

Με παραίτηση φέρεται να απειλεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έλαβε αρκετή κάλυψη από τον πρωθυπουργό μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα και την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όταν πήρε το λόγο, επιτέθηκε δριμύτατα κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, τον οποίο κατηγόρησε ότι ασκεί εξωτερική πολιτική βλάπτοντας την κυβέρνηση και τη χώρα, του καταλόγισε «προσωπικό παιχνίδι», ενώ φέρεται να είπε ότι η εξωτερική πολιτική είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από άλλους υπουργούς, κυρίως από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ακολούθησε μία χαώδης κατάσταση, με τον κ. Καμμένο να διαμαρτύρεται επειδή ο Νίκος Φίλης -που είναι βουλευτής και δεν είναι πλέον υπουργός- τον έχει χαρακτηρίσει Σαλβίνι, τον κ. Παππά να του λέει ενώπιον όλων ότι ο ίδιος δεν τον θεωρεί Σαλβίνι και ότι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπό του, κάποιους να παρακολουθούν με απορία, κάποιους άλλους να μισογελούν, άλλοι να κοιτούν τον Αλέξη Τσίπρα αναμένοντας κάποια παρέμβασή του κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο πρώην Υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση ο κ.Καμμένος έθεσε θέμα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών.