Τσίπρας για Κοτζιά: Δεν δημοσιοποιώ αυστηρά προσωπικές επιστολές - Free Sunday
Τσίπρας για Κοτζιά: Δεν δημοσιοποιώ αυστηρά προσωπικές επιστολές

Τσίπρας για Κοτζιά: Δεν δημοσιοποιώ αυστηρά προσωπικές επιστολές

Λήξαν χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το θέμα της αποχώρησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι δεν πρόκειται να δημοσιεύσει την επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και της Συνόδου Ευρώπης-Ασίας, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ενημερώθηκα χθες για την ύπαρξη μιας επιστολής που απευθύνεται σε εμένα προσωπικά».

«Θα τη διαβάσω προσεκτικά όταν γυρίσω, αλλά όπως πράττω κάθε φορά, δεν πρόκειται να δημοσιεύσω μία αυστηρώς προσωπική επιστολή» έσπευσε να προσθέσει, απαντώντας εμμέσως στο αίτημα του κ. Κοτζιά για δημοσίευση της σχετικής επιστολής παραίτησης.

Και συνέχισε: «Θα συναντηθώ αύριο (σ.σ. Σάββατο) με τον κ. Κοτζιά, αλλά για εμένα το θέμα έχει λήξει, δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια». Δεν παρέλειψε βέβαια, να πλέξει το εγκώμιο του πρώην υπουργού, τονίζοντας ότι «αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο, καθώς έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, υπενθύμισε ότι «δημοσιεύματα για εκλογές, υπάρχουν εδώ και 2,5 χρόνια». «Λέω να παίξουν κανένα λόττο, καθώς οι προβλέψεις αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ίσως είναι πιο τυχεροί στον τζόγο». Ξεκαθάρισε δε, ότι «η κυβέρνηση χαίρει της πλήρους στήριξης της πλειοψηφίας της ελληνικής βουλής» και ότι «η κυβέρνηση έχει σταθερή πορεία, με σαφή προσανατολισμό».

Όσον αφορά το Σκοπιανό, απέφυγε να κάνει κάποιο ειδικό σχόλιο και αρκέστηκε στο να ευχηθεί καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή της γειτονικής χώρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία χαρακτήρισε μονόδρομο για τους Σκοπιανούς, αν επιθυμούν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

ΝΔ: Η αλήθεια, όμως, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί

 «Όταν ο υπουργός Εξωτερικών προκαλεί τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του και εκείνος το αρνείται, τότε σημαίνει ότι oπρωθυπουργός κάτι φοβάται. 
 
Η αλήθεια, όμως, αργά ή γρήγορα θα μαθευτεί. Διότι υποθέτουμε πώς ο κ. Κοτζιάς δεν θα διστάσει πλέον να δημοσιοποιήσει εκείνος όσα ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει από τους πολίτες», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά.