Κοτζιάς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες - Free Sunday
Κοτζιάς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες

Κοτζιάς: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες

Αιχμηρή ήταν η ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σε εκδήλωση της κίνησης «Πράττω», λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του. Ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες είπε ο Νίκος Κοτζιάς από το Ηράκλειο, κάνοντας λόγο για ένα πολιτικό σύστημα ενάντια, όπως επισήμανε, στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Το δικό μου στόμα και το στόμα του "Πράττω" δεν κλείνει, είπε, δηλώνοντας σε αυστηρό τόνο πως οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι δημοκρατία. 

«Εγώ δεν εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι. Ούτε αντέχω τις ατζέντες που "χτυπούν" την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης

Όπως σημείωσε ο κ. Κοτζιάς «είχα τις διαφωνίες μου με την κυβέρνηση και τις έχω. Τι έπρεπε να κάνω; Να παραιτηθώ. Όλοι έλεγαν οι πολιτικοί δεν παραιτούνται. Εγώ παραιτήθηκα και είμαι υβριζόμενος».

«Υπερασπίστηκα την αξιοπρέπεια την δική μου και της κυβέρνησης. Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς. Μόνο σε σταλινικό καθεστώς δεν μετράνε η αξιοπρέπεια και η τιμή».

Το "Πράττω" θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία» είπε για το επίμαχο θέμα.

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κων/πολη είναι εγκληματίες» υπογράμμισε και πρόσθεσε: 

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν..

«Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν κλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ενα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνθηκε της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, για την οποία ενημέρωσε το Σάββατο, στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα. «Μεγαλώσαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1948, γι' αυτό σκούζουν οι οπαδοί της αδράνειας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Κοτζιάς διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι - και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα - ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;», ενώ σημείωσε πως στην ψηφοφορία στα Σκόπια, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία.