Η Δούρου καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής της εξόντωσης με μοχλό την τραγωδία στο Μάτι - Free Sunday
Η Δούρου καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής της εξόντωσης με μοχλό την τραγωδία στο Μάτι

Η Δούρου καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής της εξόντωσης με μοχλό την τραγωδία στο Μάτι

Την άποψη ότι η κριτική που ασκήθηκε για τους χειρισμούς στο Μάτι, είχε ως στόχο την προσωπική της πολιτική εξόντωση, έχει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως προκύπτει από συνέντευξή της, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσων. «Αυτονόητη η κριτική, η ''σκληρή'' κριτική, άλλο αυτό όμως και άλλο η κατασυκοφάντηση, και μάλιστα μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης», δηλώνει η κυρία Δούρου, σύμφωνα με την οποία, «όλα αυτά είναι παιχνίδια ορισμένων, που όμως δεν πλήττουν ένα πρόσωπο αλλά τη Δημοκρατία».Η Περιφερειάρχης ξεκαθαρίζει:

«Οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Εκείνες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα. Που κατέστρεψαν θεσμούς, κοινωνίες, κράτη, και που σήμερα, με περισσή αυθάδεια, θεωρώντας προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, επιχειρούν να επανέλθουν στα πράγματα». Από εκεί και πέρα, «οι πολίτες κάνουν τις επιλογές τους. Αν θέλουν αιρετούς - σχολιαστές στα ΜΜΕ ή αν θέλουν αιρετούς - εργάτες της Αυτοδιοίκησης», προσθέτει.

Κάνοντας τον, αναλυτικό, απολογισμό της θητείας της, η περιφερειάρχης Αττικής, διευκρινίζει ότι «φυσικά δεν είναι αρκετά. Αλλά είναι η αρχή που τα αλλάζει όλα. Με μετρήσιμο, χειροπιαστό τρόπο».

Σε ότι αφορά στην παραίτηση Κοτζιά, η Ρένα Δούρου εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της γραμμής που έχει χαραχθεί για μια ανεξάρτητη, πολυεπίπεδη και ενεργητική εξωτερική πολιτική» ενώ χαρακτηρίζει τη θετική ψήφο της Βουλής στα Σκόπια, ως την «αρχή του τέλους μιας διαμάχης που δηλητηρίαζε όχι μόνο τις σχέσεις των δύο χωρών αλλά επηρέαζε αρνητικά συνολικά την περιοχή των Βαλκανίων».