Η κυβέρνηση στον αστερισμό της αναζήτησης κατηγορουμένων... - Free Sunday
Η κυβέρνηση στον αστερισμό της αναζήτησης κατηγορουμένων...

Η κυβέρνηση στον αστερισμό της αναζήτησης κατηγορουμένων...

Τη Δευτέρα το πρωί θα δοθεί στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, το πόρισμα της πλειοψηφίας για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Επιτροπής, την επομένη ημέρα, σύμφωνα με διαρροή στο ΑΠΕ, “κύκλων” της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν περισσότερη υπομονή και να μην βιάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για 5 πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, στο «κάδρο» μπαίνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μάκης Βορίδης για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα εξετάσει ένα προς ένα τα κεφάλαια με τα οποία ασχολήθηκε, αρχής με την εξής σειρά:

  • «Ερρίκος Ντυνάν» την Τρίτη 6 Νοεμβρίου
  • Αρθροσκοπήσεις, στις 8 Νοεμβρίου
  • φαρμακευτική δαπάνη στις 20 Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου το πόρισμα με τις διαφορετικές γνώμες που θα έχουν διατυπώσει τα κόμματα αναμένεται να υποβληθεί στον Πρόεδρο της Βουλής για να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια.