Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ήμουν συνέταιρος του Μακρή μόνον για 15 μέρες - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ήμουν συνέταιρος του Μακρή μόνον για 15 μέρες

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ήμουν συνέταιρος του Μακρή μόνον για 15 μέρες

Στην παραδοχή ότι διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος εταιρείας του Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε στο Πανόραμα Βούλας, αλλά μόνον για 15 μέρες, προχώρησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Με αφορμή δημοσιεύματα που τον συσχέτιζαν με τον 46χρονο που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Πανόραμα Βούλας ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποσαφηνίζει στη δήλωσή του ότι το φθινόπωρο του 2015 του προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για τη σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, συνεργασία όμως που διακόπηκε σύντομα, και ότι πέραν του βασικού μετόχου ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σπηλιωτόπουλου

«Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με φωτογραφίσουν, χωρίς να με κατονομάζουν, με ευκαιρία τη χθεσινή δολοφονία του επιχειρηματία στη Βούλα και να μου αποδώσουν οποιαδήποτε μορφής συνεργασία μαζί του, δηλώνω ότι:

Το φθινόπωρο του 2015 μου προτάθηκε από τον βασικό μέτοχο, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες facility management, επαγγελματική συνεργασία για τη σύσταση εταιρείας στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Συμμετείχα στην ίδρυση της εταιρείας την 14η Οκτωβρίου 2015 με αποκλειστικό καταστατικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών Facility Managment σε ξενοδοχεία και εκλέχθηκα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Απεχώρησα αμέσως από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παρέλευση δέκα πέντε ημερών και γι αυτό δεν υπάρχει οποιαδήποτε συναλλαγή, που να έχει πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συστημάτων πληρωμής της εταιρείας με την υπογραφή μου.

Ουδέποτε κατέβαλα την μετοχική εισφορά μου και ουδέποτε υπέγραψα έγγραφο της εταιρείας. Κατόπιν τούτων λόγω της ουσιαστικής αποχώρησής μου από το πρώτο δεκαπενθήμερο και λόγω των πολλαπλών αρνήσεών μου καταβολής της εταιρικής εισφοράς στον σχηματισμό του εταιρικού κεφαλαίου, λόγω της ειλημμένης απόφασής μου να αποχωρήσω, ολοκληρώθηκε η πλήρης αποδέσμευσή μου και τυπικά τον Μάρτιο του 2016.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τυπικής παραμονής μου στην εταιρεία δεν είχα οποιαδήποτε παροχή σε είδος.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύονται και προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και από τις κατά νόμο εταιρικές δημοσιεύσεις.

Πέραν της γνωριμίας μου με τον αρχικό βασικό μέτοχο ουδεμία γνώση ή επαγγελματική σχέση είχα με τους λοιπούς μετόχους της εταιρείας.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι η όποια αποσπασματική και συνεπώς αυθαίρετη αναφορά σε επαγγελματική μου συνεργασία με εταιρεία, που κάποιος εκ των μετόχων και πάντως όχι ο βασικός, προκαλεί το κοινωνικό ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον, απορρέει από την αναγνωρισιμότητά μου από την πολιτική μου δραστηριότητα.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 2018 ποινικοποιείται συμπερασματικά η επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου που αρνήθηκε έμπρακτα να είναι επαγγελματίας πολιτικός και παραιτήθηκε της βουλευτικής ιδιότητάς του, χωρίς να του ζητηθεί.

Θα είναι αφέλεια ότι αυτό το “κυνήγι μαγισσών” δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση των όποιων προθέσεών μου, εν όψει παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου».